<--coockie-->

PRESISJONSFELLING AV TRÆR

Felling av store og små trær. Utførende personell har mange års erfaring. Vi tar også klatreoppdrag, der vi kutter treet fra toppen.

Vi er selvsagt forsikret både for skade skade påført kunde, 3. part og vårt personell.

No items found.

PRESISJONSFELLING
AV STORE OG SMÅ TRÆR, BESKJÆRING AV HEKKER M.M.

Vi tilbyr god service og sikker utførelse til en rimelig pris. Riktig utstyr er halve jobben; vi har forskjellige typer motorsager, kraftig fliskutter for oppflising av greiner, vinsj med vaiertrekk, klatreutstyr etc.

Tømmeret kan vi levere til deg som stokker i håndterlige lengder eller som ferdig opphogd ved. Vi er også behjelpelig med bortkjøring.

No items found.

Sikker Trefelling

Planlegging

Når det gjelder trefjerning med motorsag, er forberedelse viktig. Ved å planlegge fellingen og hva slags utstyr vi trenger, blir ikke bare arbeidsøkten tryggere, men arbeidet etter fellingen kan også bli mye enklere.  Først må vi kartlegge om det finnes store hindringer – for eksempel overhengende ledninger, veier eller bygninger.

Vi setter ut varselskilt hvis en vei krysser skogsområdet, eller at mange folk går forbi daglig.

Kontroll av fallretning

Vi undersøk treet nøye for å fastslå felleretningen. Hvordan ser grenene ut, og hvordan vokser de? Også vindretningen må med i beregningen.  Vi rydder rundt treet i den planlagte felleretningen

Velg sageteknikk

Når vi har kvistet stammen opp til skulderhøyde, er det på tide å sage hovedskåret. Da er det to ting som er viktig å huske: a) brytekanten skal ha en jevn tykkelse og riktige dimensjoner, og b) fellekilen eller brytejernet skal settes inn før treet kan klemme sverdet. Hvilken teknikk vi bruker til å lage skåret, avhenger av treets størrelse og helning.

Se etter sykdommer

Hvis treet er misfarget og treverket mykt, eller hvis den nedre delen av stammen ser oppsvulmet eller syk ut, må vi være svært forsiktig. Dette tyder på at treet har råte, og at trefibrene er svekket. I så fall må treet felles i sin naturlige fallretning, og vi må vurdere å bruke vinsj. Råte avtar ofte høyere opp i treet, så ett alternativ kan være å felle treet med en ekstra høy stubbe.

Velg verktøy

Vi har flere fellingsverktøy å velge mellom når vi skal felle et tre. Størrelsen på treet bestemmer typen skogsutstyr vi trenger. For de minste trærne behøver vi vanligvis ikke fellingsverktøy. For større trer gir en fellekile en større fellingskraft enn de ulike typene brytejern. I ekstreme tilfeller bruker vi  rep eller vinsj med vaier, som kan være den tryggeste og mest kraftfulle måten å felle et tre på.

Felling fra toppen og ned

Står treet veldig vanskelig til kan vi klatre opp og kutte treet bit fra bit fra toppen.  Vi bruke da klatresele, enhånds motorsag og firer ned greiner, topp og stammedeler ved hjelp av forskjellige bremsesystemer, heisevinsj m.m.

Beskjæring hjelper ikke

Noen tror at høye trær kan beskjæres i toppen hvis de har blitt for høye. Dette er sjelden særlig vellykket. Et tre må ha en krone for å se ut som et tre. Beskjæring brukes for å forme treet og hjelpe det til å beholde en pen form, ikke til å få et 20 meter høyt tre til å bli bare 10.

Solneset gård - trefelling
Solneset gård - trefelling
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.

Erlend Seim

Fjerning av tre

Etter litt frem og tilbake kom de og fjernet treet, mest på grunn av komplisert felling. Veldig fornøyd med kommunikasjon og resultat!

Les mer
No items found.
No items found.

Hva kan vi hjelpe deg med?

Ta kontakt så kommer vi rakst tilbake til deg :)

Kontaktinformasjon

Unnelandsvegen 319
5268 Haukeland

Telefon: 90708705

E-post: post@solnesetgard.no
Del oss:
Tusen takk, din beskjed er nå sendt, og vi tar kontakt med deg så snart vi kan.
Ha en fortsatt fin dag!
Huff da! Noe gikk galt. Refresh siden og forsøk igjen.