<--coockie-->

SMAKSBOMBER

Dagsferske jordbær i særklasse!


Sesongen kom godt i gang med varmt vær i april, men både i mai og juni har det vært kaldt og vått vær. Så vi kom seint i gang med sesongen. Fra og med onsdag 10. juli regner vi med å være i gang.

For oppdatert informasjon følg oss på Facebook  https://www.facebook.com/solnesetgaard/

Eneste produsenten i Bergen som leverer dagsferske bær.  Priser fra kr 35,- til 55,- pr 500 gram kurv. Vi selger ikke på pris men på kvalitet. Dagsferske jordbær har en høyere kvalitet og pris.

Vi starter plukkingen klokken 05:00 om morgenen og kan levere bær fra ca. klokken 10:00 mandag til lørdag (søndag fri). Vi holder gårdsbutikken åpen så lenge vi har bær. Vi kan være utsolgt tidlig på dagen, og vi anbefaler derfor å bestille på forhånd )))

No items found.

SMAKSBOMBER –
NORSKE DAGSFERSKE JORDBÆR I SÆRKLASSE!

Solneset Gård er den eneste jordbærprodusenten i Bergen.  Jordbær er ferskvare - kom å få jordbær rett fra jordbæråkeren.

Dagsferske jordbær er mye bedre på smak enn jordbær som selges i butikk, og som har blitt transportert fra Østlandet eller utlandet.  Vi får svært god tilbakemelding på smaken av våre jordbær. De beste jordbærene som de har smakt får vi ofte høre.

Vi er også prisgitt været og om det er mye regn, så blir det mindre jordbær av høy kvalitet.  Disse selger vi da til redusert pris som syltejordbær for jordbærsyltetøy eller jordbærsaft.

Jordbærene modnes på en seng av myk halm – da får vi rene og gode jordbær. Mattilsynet tar prøver av våre jordbær som er mer en godkjente.

Jordbærsesongen starter normalt i slutten av juni og varer til medio august. I sesongavslutningen vil vi også ha selvplukk av jordbær. Vi har jordbær av typene Korona, Polka, Nobel og Bounty.

Salg

Vil ønsker hovedsaklig å selge jordbærene direkte fra gården.
Når vi har mye jordbær selger vi også via Litleré Mat på Nestun, SPAR Lone og SPAR på Øyrane Torg.
Betaling:  Du kan betale for jordbærene med Kort, Vips og Kontant.

VELKOMMEN!

RETT FRA ÅKEREN

Kommer du før jordbærplukkerene er ferdig i åkeren for dagen - det vil si rundt klokken 10 til 11 - så kan du gå rett til åkeren og få jordbær rett fra jordbærplukkerne. Spør etter Jarek som er formann.  Da kan du også få en prat med en skikkelig jordbærekspert med nærmere 20 års erfaring med jordbær fra Ask og fra Bergsdalen

FRA GÅRDSBUTIKKEN

Gårdsbutikken er åpen fra plukkerne kommer inn med de første bærene rundt klokken elleve (kommer du før det kjør rett til åkeren).  Vi stenger for dagen når vi er utsolgt.

Inngang fra opp siden av driftsbygg, rett ved Unnelandsvegen. Her kan du ta ut de bærene du liker best i forhold til kvalitet og sort. Gårdsbutikken er stort sett betjent hele dagen.  Vi tar kontanter, kort og Vips.  Kjøper du hele kasser er det fint om du kommer tilbake med kassene.

I år selger vi også egg og syltetøy fra egen produksjon.

FINNE FREM

Unnelandsvegen 319, 5268 Haukeland i Arna.  Om du ikke er kjent er det letteste å kjøre inn fra Espeland ved idrettsbanen.  Der står det skilt til Unneland.  Kjør 1,5 km til du ser en rød driftsbygning på høyre hånd.  Der står skiltet  Solneset Gård og Jordbær til salgs.  Inngang fra oppsiden av driftsbygg, rett ved Unnelandsvegen.

Les mer om oss på nyplukka.no

Jordbær oppskrifter vi elsker

Rørt jordbærsyltetøy

 • 2 kg jordbær
 • 1 pose frysepulver
 • 500 gr sukker

Rens jordbærene og fjern hamsen. Del dem i mindre biter.

Vil du ha et litt tykt syltetøy, kan du mose halvparten av bærene med en stavmikser eller i en food processor mens du bare rører den andre delen.

Bland sammen frysepulver og sukker og ha det oppi sammen med bærene. Rør godt til alt sukkeret er oppløst. Det er best å bruke helt finkornet sukker når du rører sammen som dette.

Ha syltetøyet i beger og putt dem oppi fryseren.

Opptint syltetøy holder seg i kjøleskapet i 4-5 dager.

Sørg for å bruke faste, fine bær når du sylter og rører syltetøy. Er de våte og vassne, passer de bedre til koking enn røring.

Kokt jordbærsyltetøy

 • Tette syltetøyglass
 • 2kg jordbær
 • 1pose syltepulver
 • 500 gr sukker
 • evt.1 vaniljestang

Det er litt mer bestemor over det kokte jordbærsyltetøyet, men det meste av det som kom fra bestemor var jo godt! Kunsten er å ikke koke det for lenge, da blir det tamt i både smak og farge.  

Først må du sterilisere glassene og strikkene. Ha dem opp i en kasserolle med kokende vann og la det koke i noen minutter. Legg dem så inn i stekeovnen, på 100 grader, og la dem ligge der til du skal bruke dem. Det er viktig å ikke borti strikkene og toppene av glassene med fingrene slik at det kommer bakterier på dem.

Ta av hamsen og del opp jordbærene og ha dem opp i en kasserolle. La det koke opp. Ha så i frysepulveret. La det småkoke i 2 minutter, ikke mer. Bruk en skje til å ta av skummet som danner seg på toppen.

Ta kasserollen av plata og tilsett sukkeret og en vaniljestang, hvis du ønsker å bruke det. Snitt opp stangen før du har den i.

Rør rundt til sukkeret er oppløst. Ta ut vaniljestangen, tørk av den og ha den i ett glass med sukker. Så kan du bruke den senere også.

Ha syltetøyet så forsiktig over i de steriliserte glassene. Hvis du søler på kanten må du tørke godt av før du fester lokket.  

La glassene stå på hodet til de har blitt kalde. Settes så kaldt i kjøleskapet eller en kald kjeller.

Jordbærsaft

Dette er den perfekte sommerdrikken med masse frisk og god smak av deilige norske jordbær fra Solneset Gård. Server den aller helst helt nylaget med isbiter.

 • Rens og skyll jordbærene, og ha dem i en kjele sammen med vann og sukker.
 • Kok bærene rundt 1/2 time, slik at smaken trekker ut. Du kan også smake til safta med litt honning     eller mynte.
 • Sil safta gjennom et klede.     La den renne gjennom selv. Dette kan ta litt tid, men da blir den     blankest.
 • Hell safta over på sterile flasker.
 • Når du skal servere safta, legger du isbiter og litt ekstra jordbærskiver i et stort glass, og heller over safta til slutt.

Flere jordbær / jordbæroppskrifter oppskrifter finner du her:

10 fristende desserter med jordbar

No items found.
No items found.
No items found.
No items found.

FAKTA OM JORDBÆR


I tillegg til god smak er jordbær en antioksidant bombe av dimensjoner.  Jordbær er kalorifattige, men likevel fulle av næringsstoffer.

Friske jordbær inneholder store mengder fenoler, som er blant de kraftigste av de kjente antioksidantene. Fenolene i jordbær beskytterkroppens celler mot skader fra frie radikaler.  Dessuten har fenolene en viktig jobb i å beskytte hjertet og samtidig forebygge betennelser. Jordbær skal også ha en gunstig effekt for de som sliter med høyt blodtrykk.

De søte bærene er kalorifattige og gir bare 34 kcal per hundre gram spiselige vare, men jordbærene er likevel fulle av næringsstoffer kroppen trenger.   Bærene er proppfulle av C-vitaminer og inneholder noe A-vitaminer, samtidig som de inneholder viktige stoffer som folat, fosfor, jern, kalium og kalsium.

No items found.

Larissa Pegorer

Søte, saftige jordbær og hyggelige folk.

Les mer

Geir Bjergene Nesset

Les mer

Cathrine Instanes Eikanger

De beste jordbærene vi har smakt

Les mer

Kim Bruland

Nydelige jordbær! Anbefales!

Les mer

Tone Kolsrud Schulstock

Tok meg 5 minutter å fortære en kurv med jordbær. Uimotståelig gode

Les mer

Kjetil McAuley

Idylliske omgivelser, rikt utvalg, ypperlig service!

Les mer
No items found.
No items found.

Hva kan vi hjelpe deg med?

Ta kontakt så kommer vi rakst tilbake til deg :)

Kontaktinformasjon

Unnelandsvegen 319
5268 Haukeland

Telefon: 90708705

E-post: post@solnesetgard.no
Del oss:
Tusen takk, din beskjed er nå sendt, og vi tar kontakt med deg så snart vi kan.
Ha en fortsatt fin dag!
Huff da! Noe gikk galt. Refresh siden og forsøk igjen.