<--coockie--> .rich-text-block-22 { color: #ffffff!important; }
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.

Om Solneset Gård

Om Solneset gård

SOLNESET GÅRD

Solneset Gård finner du på Unneland i Arna, ca. 25 minutters biltur øst for Bergen Sentrum.  Gården ligger i naturskjønne omgivelser ved foten av Gullfjellet, og grenser mot Nesvika Naturreservat som er en del av Haukelandsvannet. Her er det registrert over 100 forskjellige fuglearter, og fisk som ørret, gjedde og laks.  I forvaltningen av eiendommen samarbeider vi godt med Statsforvalter, Bird Life Norge og med Statens Naturoppsyn.

Vår målsetting er å ta vare på miljøet og kulturlandskapet, samtidig som det skapes positiv aktivitet, næring og arbeidsplasser. Vi er en godkjent Inn På Tunet gård, der vi driver med arbeidstrening av personer som trenger litt ekstra tid, og alternativ læringsarena for skoleelever, besøk av barnehager m.m.   Av dyr har vi sauer, hester, høns, kaninger, ender og hund.  Planen på sikt er å flere dyr som ullgris, vestlandsk fjordfe. lama og kanin.

Vi er eneste jordbærprodusenten i Bergen. Her kan du få dagsferske jordbær i sommersesongen. Vi var også den første gården i Bergen som startet opp med andelslandbruk.  Som vekselbruk i våre jordbæråkre dyrker vi forskjellige typer grønnsaker både til eget bruk og for salg.

For å støtte opp under den jordbruksmessige driften har vi, som anbefalt i Landbruksplanen til Bergen Kommune, også gårdsturisme med utleie av rom og oppstillingsplasser for bobiler, hovedsakelig i sommersesongen.

De beste fjellturene i Bergensområdet finnes like bak gården. Vi holder til ved foten av det høyeste fjellet i Bergensområdet - Gullfjellet 987 moh. For mer info se redningshytten og Redningshytten på gulfjellet

Det er også mulig å gå fra eller til gården over Ulriken (ca. 3 timer) hvor du har en fantastisk utsikt over Bergen sentrum, Arna dalen og helt ut til Nordsjøen.  Det er praktisk å ta trikken/bussen, eller tog tilbake.  Vi hjelper gjerne våre gjester med kart og spesielle turråd.

Vi har også ett eget smed og sveiseverksted der vi tar imot små og store oppdrag for kunder. Via Solneset Mekaniske AS leverer og monterer vi rekkverk i stål og glass, ståltrapper, vinterhager, glasstak og glassvegger. Denne delen av virksomheten har flyttet til Storaneset 46 på Garnes. Se: solmek.no

No items found.
No items found.
No items found.
No items found.

Farm photos

Larissa Pegorer

Five stars rating

Søte, saftige jordbær og hyggelige folk.

Les mer

Cathrine Instanes Eikanger

Five stars rating

De beste jordbærene vi har smakt

Les mer

Kim Bruland

Five stars rating

Nydelige jordbær! Anbefales!

Les mer

Tone Kolsrud Schulstock

Five stars rating

Tok meg 5 minutter å fortære en kurv med jordbær. Uimotståelig gode

Les mer

What can we do for you?

Get in touch and we will get back to you :)

Contact information:

Solneset Farm

Unnelandsvegen 320
5268 Haukeland - Bergen
Norway
Solneset Gård/Farm
Telefon: + 47 90708705
E-post: post@solnesetgard.no
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.