Om Solneset gård

Foto: Rune Solheim

SOLNESET GÅRD

Solneset Gård finner du på Unneland i Arna, ca 25 minuter biltur øst for Bergen Sentrum.  Gården ligger i naturskjønne omgivelser ved foten av Gulfjellet, og grenser mot Nesvika Naturreservat som er en del av Haukelandsvannet. Her er det registrert over 100 forskjellige fuglearter, og fisk som ørret, gjedde og laks.

Vår målsetting er å ta vare på miljøet og kulturlandskapet, samtidig som det skapes positiv aktivitet, næring og arbeidsplasser. Vi er en godkjent Inn På Tunet gård, der vi driver med arbeidstrening av ungdommer, og alternativ læringsarena for skoleelever. Av dyr har vi sauer, hester, høns og hunder.

Vi er eneste jordbærprodusenten i Bergen. Her kan du få dagsferske jordbær i sommersesongen. Solneset Gård er den eneste gården i Bergen som har startet opp med andelslandbruk. Her kan du kjøpe deg en andel og få utbytte i form av grønnsaker og urter. Samtidig kan du være en del av det sosiale fellesskapet på gården.  Vi arrangerer kurs i matlaging og vi har sosiale sammenkomster.   En del av andelsbøndene "eier" også sin egen sau som de følger gjennom året med laming, beiteslipp og sanking.

På gården kan du få kjøpt sauekjøtt som hele dyr, eller oppdelt slik som du ønsker, samt pinnekjøtt og fenalår.  Vi har også livdyr til salgs.

Vi driver også Solneset Mekaniske der vi tar imot små og store oppdrag for kunder. Bla. monterer vi rekkverk i stål og glass, ståltrapper, glasstak og glassvegger.
Gården er åpen for alle - velkommen innom for en omvising og en prat.

Hva kan vi hjelpe deg med?

Ta kontakt så kommer vi rakst tilbake til deg :)

Kontaktinformasjon

Unnelandsvegen 319
5268 Haukeland

Telefon: 90708705

E-post: post@solnesetgard.no
Del oss:
Tusen takk, din beskjed er nå sendt, og vi tar kontakt med deg så snart vi kan.
Ha en fortsatt fin dag!
Huff da! Noe gikk galt. Refresh siden og forsøk igjen.